The Work

The Work; krachtig proces

The Work is een proces dat het denken verheldert. Het is een krachtige methode om menselijk lijden te beëindigen. Het is eenvoudig, radicaal en het kan je leven veranderen. The Work is voor iedereen. Het behoeft geen spirituele of intellectuele voorbereiding, geen geloofsovertuiging en geen psychologische inzichten – alleen een verlangen om de eenvoudige waarheid over jezelf te herkennen. De meest eenvoudige definitie van The Work is: vier vragen die je jezelf stelt en een vervolgens een omkering, het tegenovergestelde:

Vier vragen

Is het waar ?
Kun je absoluut weten dat het waar is?
Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?
Wie zou je zijn zonder de gedachte?

Omkering

Vervolgens keer de gedachte om. Elke omkering is een kans om het tegenovergestelde van je originele uitspraak te ervaren en om te zien wat jij en de persoon waarover je geoordeeld hebt gemeen hebben.

Bewust worden

The Work is niet gericht op leren of het opdoen van nieuwe ervaringen. The Work begeleidt je in het onderzoeken naar het waarheidsgehalte van de angstige verhalen waar je je in de loop van je leven aan bent gaan hechten. Wie zou je zijn zonder je stressvolle verhalen? The Work stelt je in staat een begin te maken om dit te ontdekken.

Oplossen relatieproblemen

Door het doen van The Work lossen relatieproblemen op, worden moeilijkheden iets om mee te spelen en werk wordt een gelegenheid om vrijheid en geluk te realiseren zonder stress, een speeltuin. Het denken zal, eenmaal onderzocht, veranderen; het hechten aan onze angstige overtuigingen begint weg te smelten en vrijheid is het natuurlijke resultaat.

Ik heb ervaring met het werken met The Work.

Wil je meer informatie of een afspraak maken neem dan contact met mij op.