Inca healings, inwijdingen

Ik loop het pad van de Pampa-mesayoq (sjamaan van de aarde), ik werk onder andere met kennis, ervaringen en technieken die op authentieke wijze zijn overgedragen door de Q’ero Paqo’s uit Peru. Dit resulteert in energetisch zeer krachtige behandelingen en inwijdingen.

De opleidingen hiervoor worden gegeven door de school opgericht door de Paqo’s zelf in Nederland. De school hebben ze “Serena, centrum voor Inca-sjamanisme” genoemd.

Q’ero indianen

munay-ki-4De Q’ero indianen zijn directe afstammelingen van de Inca’s, ook wel de kinderen van de zon genoemd. Zij leven in Peru in de centrale Andes, op 4000-5000 meter hoogte, een paar dagreizen van de stad Cusco vandaan, het oude centrum van het Incarijk. De Q’ero indianen hebben eeuwenlang afgesloten van de buitenwereld geleefd en hebben zich tijdens de Spaanse verovering onvindbaar kunnen maken. Het Q’ero of Inca sjamanisme is daardoor bewaard gebleven in de zuivere, oorspronkelijke vorm. Tot de Q’ero sjamanen behoren zowel mannen als vrouwen. Zij onderscheiden twee soorten sjamanen: van Moeder Aarde, zogenaamde pampamesayoqs, en van de spirits van de bergen ofwel Altomesayoqs. Deze sjamanen noemen zichzelf paqo’s, priester genezers.

Inca sjamanisme

Het Inca sjamanisme is een natuurgeneeswijze. Voor de Q’ero indianen bestaat alles uit levende energie aangestuurd door de kosmos, Kawsay Pacha genaamd, en de aarde, Pachamama. Voor hen zijn dit de twee Goddelijke bronnen. Q’ero paqo’s zijn meesters in het beoefenen van energetische geneeskunst. Volgens hun traditie is alles met elkaar verbonden. Zij gaan ervan uit dat ziektes en bijvoorbeeld trauma’s zich vastzetten in het energieveld om ons lichaam heen. Door dit energieveld te zuiveren kan herstel optreden en kan ziekte geheeld worden voordat die zich in het lichaam manifesteert. Uitgangspunt is ook dat als er sprake is van ziekte of gebrek er een verstoring is van het evenwicht: in iemand zelf en in relatie tot anderen en de wereld om ons heen. Herstel van dit evenwicht kan resulteren in de genezing van allerlei kwalen.

Nieuwe tijd

11183019824_dd461b244a_bDe Q’ero sjamanen zijn westerse mensen gaan inwijden in hun kennis en wijsheid op basis van een profetie. Deze profetie had  betrekking op het jaar 2012 en op de komst van een nieuwe tijd die zij Taripay Pacha noemen, wat betekent ‘de eeuw waarin wij onszelf weer ontmoeten’. Hier zitten we dus nu in. De Q’ero sjamanen zijn uit de bergen gekomen op het moment dat bij hen de ijskappen gingen smelten. Als dit gebeurde zou het volgens hen tijd zijn hun kennis en wijsheid kenbaar te maken. De profetie, een profetie van de Andes, belooft een gouden eeuw waarin wij als mensen ongekende bewustzijnsniveaus kunnen bereiken.

Verbinden met moeder aarde

Tegenwoordig reizen Q’ero paqo’s meerdere keren per jaar naar Europa en Noord-Amerika om hun wijsheid en kennis over te dragen, mensen te helen, inwijdingen te geven, ons opnieuw te verbinden met Moeder Aarde, met vrouwelijke energie, omdat dat is wat westerse mensen volgens hen het meest nodig hebben in dit stadium van menselijke evolutie.

Ik heb een 4 jarige opleiding gevolgd op het pad van Pampa-mesayoq.

Wil je weten wanneer de Paqo’s in Nederland zijn kijk dan in de agenda. Meer weten over de Paqo’s verbonden aan het Centrum voor Inca sjamanisme Serena? Kijk dan op hun  site.

Wil je meer weten over de Munay-Ki, Hatun Karpay of andere inwijdingen en die zelf ontvangen? Neem dan contact op.

Deze pagina is tot stand gekomen met toestemming van de Paqo’s.