Voor welke klachten?

Psychische-, emotionele klachten

Je kan bij mij terecht voor behandeling van klachten en stoornissen, die vaak hun oorsprong vinden in het moderne leven met zijn hectiek en overbelasting, zoals:

  • Stress, burnout
  • Oververmoeidheidsklachten
  • Concentratiestoornis
  • Depressie
  • Gevoel vast te lopen, onmacht, besluiteloosheid
  • Slapeloosheid

Ik bied ook ondersteuning voor “kenmerken” binnen het autistisch spectrum als Klassiek Autisme, Asperger en PDD-nos. Door eigen persoonlijke ervaringen kan ik hier veel in betekenen.

Holistisch kijken

Een klacht, ziekte of probleem wordt door mij vanuit een holistisch perspectief bekeken: er wordt gekeken naar de (reguliere) somatische klacht, de psychosociale invloeden daarop en de energetische oorzaken. Oftewel, er wordt gekeken naar lichaam, geest én de ziel die je bent. Door deze benadering ga je beter begrijpen waarom zich iets voordoet in jouw leven. En daardoor leer je jezelf beter begrijpen.

Geen vervanging regulier

Wel wil ik graag benadrukken dat de behandelingen van mij geen vervanging zijn voor de reguliere geneeskunde. Het kan uitstekend ingezet worden als aanvulling, ter versterking of om de kwaliteit van leven (verdragen en/of verhelpen van de klacht) aanzienlijk verbeteren of zelfs de klacht te laten verdwijnen.

Samenwerken

Ik werk nauw samen met andere collega’s. Coaches, trainers en therapeuten. Niet alleen maar intervisie, kennisdeling, ervaringen uitwisselen, leren van elkaar. Maar mocht er ook blijken dat er geen “klik” is met mij als persoon of dat ik niet de juiste zorg of dienst kan verlenen dan heb ik genoeg mogelijkheden om doorverwijzingen te verzorgen. Zo wordt je als cliënt toch goed geholpen. Niet mijn belang maar het belang van de cliënt gaat bij mij voor (bijna) alles.